Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، دست اندرکاران برگزاری ششمین جشنواره و جایزه همایون خرم (نوای خرم) با برگزاری یک نشست رسانه ای که روز سه شنبه بیست و هشتم آبان در تالار وحدت تهران برگزار شد به تشریح دستاوردها و برنامه های این دوره از جشنواره پرداختند.

بردیا صدرنوری مدیر ششمین جشنواره موسیقی نوای خرم در ابتدای این نشست ضمن ارائه یک گزارش آماری از روند برگزاری این رویداد موسیقایی ویژه گروه سنی کودک و نوجوان بیان کرد: فراخوان جشنواره از تیرماه امسال منتشر شد و اکنون پس از مراحل داوری به مرحله نهایی رسیده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در برگزاری این جشنواره بنیاد رودکی تالار وحدت را به طور رایگان در اختیارمان قرار داده است و به جز این هیچ کمک دیگر مادی به جشنواره نشده است. دفتر موسیقی هم در اطلاع‌رسانی به شهرستانها و صدور مجوزها به ما کمک کرده است. ضمن اینکه به اعتقاد من لازم است برنامه‌ریزان فرهنگی کشور باید نگاه دقیق‌تری نسبت به چنین رویدادهایی داشته باشند زیرا آمار و ارقامی که در جشنواره نوای خرم  وجود دارد جای بحث و بررسی بسیاری دارد که به نظر می آید برای برنامه‌ریزی‌های کلان فرهنگی به کار می‌آید.

وی ادامه داد:  موسسه فرهنگی هنری «راد نو اندیش»  به صورت خصوصی این جشنواره را میزبانی می کند و برای برگزاری این دوره از جشنواره با مشکلات زیادی رو به رو بودیم حتی ماجرا به شکلی بود که امیدوار نبودیم بتوانیم این دوره را برگزار کنیم اما با کمک خدا و یاری همکارانم در ستاد جشنواره تلاش کردیم تا با برگزاری این رویداد شرایطی را ایجاد کنیم که موسیقی و هنر هنوز زنده است. موضوعی که دوست داشتیم دل بچه های هنرمند نیز همراهمان باشد. البته  یکی از مهم ترین کمک‌های دفتر موسیقی به این جشنواره فعال سازی ادارات ارشاد استان‌ها برای تبلیغات و تسهیل سازی امور در صدور مجوزها بود. بنیاد رودکی هم امسال سالن مراسم اختتامیه را به صورت رایگان در اختیار ما خواهد گذاشت  که این تنها کمک های مالی به جشنواره بود که ما از همه دوستان بابت همین مساعدت نیز قدردانی می کنیم.

مدیر ششمین جشنواره موسیقی نوای خرم بیان کرد: ما در این دوره به شرکت‌کنندگان اجازه دادیم از ۱۰ آهنگساز بزرگ کشور آثار را انتخاب و اجرا کنند که در این چارچوب  ۹۸۲ اجرا به دست ما رسید و در مجموع ۲ هزار و ۵۳۴ هنرمند کودک و نوجوان در این اجراها از ۲۱ شهر شرکت داشتند. این اعداد نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است. کما اینکه ما سال گذشته ۶۲۰ اجرا داشتیم و اگر سایت خود را باز می‌گذاشتیم تعداد شرکت‌کنندگان بیشتری داشتیم. این نشان می‌دهد جشنواره به برنامه‌ریزی بیشتری نیاز دارد.

مدیر ششمین جشنواره موسیقی نوای خرم در  پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه بزرگترین دستاورد این جشنواره در پنج دوره گذشته چه بود و چرا این جشنواره با نام همایون خرم برگزار می‌شود، گفت: مرحوم خرم سه ویژگی مهم داشت؛ او از نظر هنر موسیقی و آهنگسازی و نوازندگی از سرآمدان روزگار خود بود. او تحصیلات آکادمیک غیرموسیقایی داشت و از همه مهمتر، یک هنرمند بسیار اخلاق‌مدار بود که به جوانان و کودکان بسیار اهمیت می‌داد. 

صدا و سیما برنامه عصر جدید  را تولید کرد که هنرمند مستعدی چون  پارسا خائف هم در آن شرکت کرد اما من معتقدم خائف از نظر من مسیر موسیقایی‌اش در برنامه عصر جدید منحرف شد.این نوازنده و آهنگساز موسیقی ایرانی با اشاره به حضور پارسا خائف در صداوسیما و برنامه «عصر جدید» گفت: صدا و سیما برنامه «عصر جدید» را تولید کرد که هنرمند مستعدی چون پارسا خائف هم در آن شرکت کرد اما من معتقدم خائف از نظر من مسیر موسیقایی‌اش در برنامه «عصر جدید» منحرف شد. خائف از برگزیدگان جشنواره نوای خرم و یکی از نوابغی بود که در جشنواره نوای خرم کشف و معرفی شده بود. ما معتقدیم به نوجوانان نباید جوایز نقدی داد. برگزیدگان جشنواره تندیس جشنواره و تقدیرشدگان هم سردیس استاد همایون خرم را دریافت خواهند کرد و بسته تشویقی شامل کاشی سنتی منقوش به نقش این جشنواره به همراه چند آلبوم برای تمام ۱۷۱۴ نفر را در نظر گرفتیم. البته فارغ از این جوایزی که گفته شد تصمیم داریم جایزه ای ویژه هم داشته باشیم و به چهره ویژه جشنواره یک ساز تخصصی استاندارد هدیه دهیم. تفاوت جشنواره ما نسبت به جشنواره موسیقی جوان در ترکیب سازهاست. ما سازهایی مانند ویلن ایرانی و پیانو ایرانی و گیتار را در جشنواره خواهیم داشت. جشنواره ما ملودی‌محور خواهد بود و اجراهای گروهی هم دارد. تمرکز جشنواره جوان روی موسیقی دستگاهی است.

ناصر ایزدی دبیر ششمین جشنواره موسیقی نوای خرم نیز  در بخش بعدی این نشست ضمن اشاره به برنامه هایی که برای این رویداد هنری در نظر گرفته شده است گفت: ما قصد داریم برنامه حمایتی از بچه های شرکت کننده در جشنواره داشته باشیم و تلاش کردیم کسانی را به عنوان داور انتخاب کنیم که هم تخصص داشته باشند و هم به کلیت موسیقی نگاهی با اشراف کامل. داوران براساس معیارهای معینی قضاوت می کنند و معیارهای شخصی و سلیقه ای چندان وارد کار نشود. ما از قبل این معیارها را هم در فراخوان اعلام کرده ایم.  استادان زیادی در ترکیب داوران ما هستند که علاوه بر تخصص و تجربه بسیاری که دارند، می توانند هم درباره سازها و هم درباره گروه‌نوازی‌ها و تنظیم ها نظر بدهند.

وی در معرفی هیات داوران این دوره گفت: اساتیدی مانند فریدون شهبازیان، میلاد کیانی، افلیا پرتو، وارطان ساهاکیان، مظفر شفیعی، ژری ملکی، بهناز ذاکری، مزدا انصاری، پویان آزاد، رضا مهدوی، بابک شهرکی، مجید ناظم پور و حسین فاضل از اعضای هیات داوران این جشنواره خواهند بود.

رضا خرم فرزند مرحوم همایون خرم و عضو شواری سیاستگذاری این جشنواره در سخنانی گفت:‌ در کنار تمام مسائل فنی بحث اخلاقی را سرلوحه کار قرار داده‌ایم. تلاش می‌کنیم تا بچه‌های شرکت کننده دچار غرور نشوند و از سوی دیگر مسأله رقابت را بپذیرند. اعتقاد داریم که انسان زیبایی را دوست دارد. این جشنواره اگر فقط نقش یادآوری آثار بزرگان موسیقی ایران را داشته باشد تاثیرش را خواهد گذاشت چون این آثار بسیار ارزشمند است.

وی تصریح کرد: تمام تلاشمان این است که شرکت‌کنندگان مسئله اخلاق را نیز رعایت کنند چرا که تمامی شرکت کنندگان از چون قشر کودک و نوجوان هستند و این امر باید در آنها شکل بگیرد و باید بدانند که هیچ هنری بدون اخلاق و درون متعالی، متعالی نمی‌شود ما سعی می‌کنیم این امر را به زبان خودشان به آنها بگوییم اما همان طور که گفتم موردی که مشکل ایجاد می‌کند بحث غرور است.زیرا گاهی می‌بینیم یک بچه هشت ساله غرور زیادی دارد و این امر شاید به دلیل اطرافیان و خانواده‌های آنها باشد که می‌گویند فرزندانشان تافته جدا بافته هستند. به هر حال جا انداختن بحث رقابت نیز مسئله مهمی است و شرکت کنندگان باید بدانند که اگر نتوانستند موفق شوند باید برای موفقیت دوباره تلاش کنند.

وی با بیان اینکه جشنواره موسیقی نوای خرم یک جشنواره «یاد آوری» برای کودکان و نوجوان ایرانی است به طرح چند نکته انتقادی در حوزه شعر و ارتباط آن با حوزه آهنگسازی در موسیقی ایرانی پرداخت و گفت: در گذشته اول آهنگ ساخته و بعد برایش شعر سروده می شد. اما الان اینگونه نیست. پس ما باید در جشنواره مهمی چون جشنواره موسیقی نوای خرم بچه ها را به گونه ای تربیت کنیم که بتوانند راه درست را بیاموزند.

جشنواره و جایزه همایون خرّم (نوای خرّم) از جمله رویدادهای معتبر حوزه موسیقی در بخش خصوصی است که طی سال های اخیر با همراهی خانواده مرحوم همایون خرم آهنگساز فقید موسیقی ایرانی با هدف ارتقای سطح هنری و موسیقایی و استفاده از نمونه ها و الگوهای موجود در هنر ایرانی برای  هنرمندان گروه سنی زیر ۱۸ سال روزهای ۳۰ آبان و ۱،  ۷ ، ۸، ۱۴ و ۱۵ آذر  توسط موسسه فرهنگی هنری «راد نو اندیش» با مدیریت بردیا صدرنوری و دبیری ناصر ایزدی در مجتمع فرهنگی هنری «نور» و فرهنگسرای نیاوران تهران  برگزار می شود. 

نوازندگان  تمامی سازها، خوانندگان و همچنین گروه‌های موسیقی کودک و نوجوان داوطلب (کمتر از ۱۸ سال)  با اجرای یکی از تصانیف و یا قطعات بی‌کلام ده تن از استادان موسیقی ایران (استاد مرتضی محجوبی، ابوالحسن صبا، روح الله خالقی، مجید وفادار، مهدی خالدی، علی تجویدی،همایون خرم، حبیب الله بدیعی، پرویز یاحقی و اسدالله ملک) که به شکل رسمی عرضه شده، به صورت تک‌خوانی، تک‌نوازی، هم‌خوانی، هم‌نوازی و گروه‌نوازی در این جشنواره شرکت می کنند. 

کد خبر 4776071 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: ششمین جشنواره موسیقی نوای خرم جشنواره موسیقی نوای خرم نشست خبری نشست رسانه ای رضا خرم بردیا صدرنوری تالار وحدت موسیقی ایرانی تئاتر ایران فیلم سینمایی کارگردان تئاتر دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران سینمای مستند کنسرت موسیقی موسیقی ایرانی جشنواره فیلم رشد فیلم کوتاه موسیقی نواحی بازیگر تئاتر جایزه سینمایی سازمان سینمایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۳۷۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنرمند و بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت

به گزارش خبرنگار مهر، عیسی قلی پور از نام‌دارترین بخشی‌های شمال خراسان صبح جمعه پس از تحمل مدت‌ها بیماری دار فانی را وداع گفت.

این هنرمند برجسته موسیقی شمال خراسان مسلط بر روایت‌ها و داستان‌های گوناگون و کهن بوده که هنر خنیاگری خود را از نیاکان خود دریافت نموده بود.

عیسی قلی‌پور مشهور به عیسی بخشی، از نامدارترین «بخشی»‌های خراسان شمالی، هنرمند پیشکسوت موسیقی مقامی (دوتارنواز)، خواننده گویش ترکی بجنوردی، کرمانجی، فارسی و ترکمنی است که تاکنون در جشنواره‌های متعددی شرکت کرده و مدال و دیپلم افتخار در چهارمین جشنواره موسیقی فجر با گویش کرمانجی را داشت.

کد خبر 6095511

دیگر خبرها

  • استاد موسیقی شمال خراسان را بهتر بشناسیم
  • نوای موسیقی خراسان خاموش شد
  • بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت
  • هنرمند و بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت
  • این صدا سال‌ها در رادیو درخشید/ یک نکته درباره «حشاشین»
  • جزییات «شب نغمه‌های اذان ایرانی» اعلام شد/ تجلیل از ۲ موذن پیشگام
  • شب نغمه‌های اذان ایرانی روی صحنه می‌رود
  • نگاهی به فصل دوم مسابقه معمایی موزیکال «صداتو» / نغمه‌ای در دل معمای موسیقی
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میدان‌های نفت و گاز غرب کارون