Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید ناظم‌پور معتقد است که آثار همایون خرم هیچ چیز از چهلستون و تخت جمشید کم ندارند و به همان اندازه با اهمیتند؛ پس باید نگران فراموشی این آثار باشیم. ۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۲ فرهنگی موسیقی و تجسمی نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، ششمین جشنواره «نوای خرم» که از رویدادهای معتبر حوزه موسیقی در بخش خصوصی است و متولی آن بردیا صدرنوری است، این روزها به دبیری ناصر ایزدی و همراهی خانواده زنده‌یاد همایون خرم در حال برگزاری است و به خوانندگان، نوازندگان و گروه‌های کودک و نوجوان زیر 18 سال اختصاص دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جفتی نوازی خالو قنبر در کنار گروه "بیرمن کیدی" + فیلم

فریدون شهبازیان، میلاد کیایی، افلیا پرتو، وارطان ساهاکیان، علی جهاندار، مظفر شفیعی، پری ملکی، معصومه مهرعلی، بهناز ذاکری، مزدا انصاری، پویان آزاده، رضا مهدوی، علی‌رضا چراغچی، بابک شهرکی، محمدرضا فیاض، حامد ابراهیمی، مجید ناظم‌پور، مجید واصفی و حسین فاضل اعضای هیئت داوران ششمین جشنواره موسیقی نوای خرمند.

مجید ناظم‌پور (پژوهشگر، آهنگساز، ردیف‌دان و نوازنده بربط) از اهمیت جشنواره «نوای خرم» و لزوم پرداختن به موسیقی کودک و نوجوان گفت و به تشریح جزییات مربوط به آن پرداخت.

مجید ناظم‌پور درباره سابقه حضورش در جشنواره نوای خرم به عنوان داور گفت: سال دوم است که به عنوان داور با جشنواره نوای خرم همکاری  می‌کنم. اما حتی سال‌هایی که در این رویداد حضور نداشته‌ام از دور آن را دنبال کرده‌ام و بر همین اساس می‌توانم بگویم که جشنواره به خوبی در حال رشد است.

ناظم‌پور افزود: سطح کیفی جشنواره هر سال بالاتر می‌رود و در این فرصت لازم می‌دانم از دست‌اندرکاران آن تشکر کنم که با وسواس و دقت بسیار به این رویداد و بخش‌های مختلف آن می‌پردازند و نسبت به آن نظارت درست و ویژ‌ه‌ای دارند.

این آهنگساز و نوازنده درباره مشکلات کلی جشنواره‌های موسیقی کشور، توضیح داد: مشکلی که جشنواره نوای خرم و دیگر رویدادهای موسیقی‌محور با آن روبرویند، عدم یکسانی در شیوه‌های آموزش و مدل‌های مختلف آن است که بچه‌ها در سراسر کشور با آن مواجهند. این مسئله از جشنواره‌ها انرژی بسیاری می‌گیرد و عوامل و برگزارکنندگان برای حل آن تلاش بیشتری می‌کنند. از سویی این عدم انسجام و شفافیت در بخش آموزش، قضاوت داوران را به کاری دشوار بدل می‌کند زیرا باعث می‌شود اعضای هیئت داوران با سلایق مختلف مواجه باشند.

مجید ناظم‌پور درباره نقاط قوت جشنواره نوای خرم نیز گفت: یکی از نقاط قوت جشنواره نوای خرم این است که  آثار فاخر بزرگان موسیقی را دوباره به گوش نسل‌های جدید می‌رساند و فرصت خوبی است تا مردم موسیقی فاخر و جدی را که شاید کمتر به گوش نسل‌های بعد رسیده است، بشنوند و برای آن‌ آثار و تولیدکنندگانشان اهمیت قائل شوند. این رویه تبلیغی است بر اینکه گوش‌ها را باید شست و جور دیگر باید شنید.

ناظم‌پور در پاسخ به این سؤال که کشورها و فستیوال‌های موسیقی‌محور آنها تا چه حد به آثار قدما و گذشتگان توجه دارند، گفت: در تمام دنیا فستیوال‌ها و رویدادهایی وجود دارد که طی آنها به طور مرتب و منظم موسیقی دوره‌های قبل و نسل‌های پیشین مورد توجه قرار می‌گیرد و متولیان به این وسیله آثار با ارزش را به یاد مردم و مخاطبان می‌آورند و اینگونه است که آثار فاخر آن ممالک فراموش نمی‌شود.

مجید ناظم‌پور در ادامه گفت: خیلی خوشحالم که به عنوان یکی از اعضای هیئت داوران با جشنواره نوای خرم همکاری می‌کنم و می‌توانم بگویم این اولین‌بار است که چنین رویداد موثری را شاهدم. از طرفی همیشه این ترس وجود داشته میراث فرهنگی ما که همان موسیقی فاخر قدمای ما است فراموش شود و وجود رویدادهای اینچنین از این اتفاق تلخ جلوگیری خواهد کرد.

مجید ناظم‌پور در پایان گفت: بی شک آثار استاد همایون خرم هیچ چیز از چهلستون و تخت جمشید کم ندارند و به همان اندازه با اهمیتند. همانطور که برای میراث تاریخی خود نگرانیم باید نگران این باشیم که آثار با ارزش موسیقایی ما به فراموشی سپرده نشوند.

ششمین دوره جشنواره و جایزه همایون خرم به مدیریت بردیا صدرنوری، دبیری ناصر ایزدی و حمایت خانواده زنده‌یاد همایون خرم با همکاری دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از روز پنجشنبه 30 آبان ماه آغاز شده است و تا روز جمعه 15 آذرماه ادامه دارد.

انتهای پیام/

R33357/P1397/S4,40/CT1 واژه های کاربردی مرتبط موسیقی نوای خرم

منبع: تسنیم

کلیدواژه: موسیقی نوای خرم موسیقی نوای خرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۳۷۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از سه کتاب منتخب آثار جشنواره شهید آوینی

با حضور معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان کشور و جمعی از دانشگاهیان سراسر کشور در تالار فجر دانشگاه شیراز ترتیب یافت، از سه کتاب «سرو سیمین: منتخب اشعار دومین جشنواره سراسری شهید آوینی»؛ «سرو زرین: آثار منتخب رشته‌های هنری دومین جشنواره سراسری شهید آوینی» و «سرو سرخ: منتخب داستان‌های کوتاه دومین جشنواره سراسری شهید آوینی» رونمایی شد.

دکتر حامد تقوایی، دبیرکل دومین جشنواره شهید آوینی درخصوص انتشار این سه اثر توضیح داد: کتاب‌های سرو سیمین، سرو زرین و سرو سرخ، به‌همت معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز با همکاری اداره‌کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان آماده شده و دربردارنده‌ی آثار برگزیده و منتخب آثار دومین جشنواره سراسری قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی در زمینه‌های شعر، داستان و هنر‌های تجسمی اعم از نقاشی، خوشنویسی، عکاسی، طراحی پوستر و تصویرسازی است. همچنین معرفی دبیران و داوران بخش‌های مختلف جشنواره در کتاب آورده شده است.

گفتنی است، فاطمه فرهادی، مدیر هنری این مجموعه، فرج‌الله زارعیان جهرمی، ویراستار، محسن گل‌آرایش، طراح جلد و آزاده حق‌شناس گرافیست و صفحه‌آرای این سه‌جلد بوده اند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • استاد موسیقی شمال خراسان را بهتر بشناسیم
  • ما جز با رعیتِ خود دیگر با کسی جنگ نداریم!
  • نوای موسیقی خراسان خاموش شد
  • خنیانگر آیینی و مردمی موسیقی شمال خراسان درگذشت
  • بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت
  • هنرمند و بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت
  • رونمایی از سه کتاب منتخب آثار جشنواره شهید آوینی
  • جزییات «شب نغمه‌های اذان ایرانی» اعلام شد/ تجلیل از ۲ موذن پیشگام
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • راهیابی ۲۵ گروه سرود فجر به مرحله نهایی