Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - «رضا مهدوی» - آهنگ‌ساز، نوازنده و پژوهشگر موسیقی- با اشاره به این موضوع که ما در دورانی زندگی می‌کنیم که به دلیل آموزش‌های غلط وزارت آموزش و پرورش و نبود فرهنگ موسیقایی، مفاخر ایران کمتر شناخته می‌شوند و برعکس مفاخر کشورهای غربی و فرنگی‌ها به واسطه وجود فضای مجازی و شبکه‌های ماهواره‌ای، برای فرزندامان آشنا هستند، به لزوم اهمیتِ رویدادی چون جشنواره‌ی «نوای خرم» تاکید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ششمین جشنواره «نوای خرم» متعلق به رده سنی کودک و نوجوان، توسط بردیا صدنوری (مدیر و موسس موسسه فرهنگی رادنوادیش) به دبیری ناصر ایزدی در حال برگزاری است و فریدون شهبازیان، میلاد کیایی، وارطان ساهاکیان، علی جهاندار، مظفر شفیعی، افلیا پرتو، بهناز ذاکری، پری ملکی، معصومه مهرعلی، مزدا انصاری، رضا مهدوی، علیرضا چراغچی، محمدرضا فیاض، مجید واصفی، حسین فاضل، مجید ناظم پور، بابک شهرکی، پویان آزاده و حامد ابراهیمی اعضای هیات داوران آن هستند. رضا مهدوی (موسیقی‌دان، نوازنده، آهنگساز و مدرس) یکی دیگر از اعضای هیئت داوران است.
رضا مهدوی درباره اهمیت جشنواره نوای خرم می‌گوید: «این رویداد صدای امید آینده به نوجوان و جوانانی است که می‌خواهند با یکی از ریشه‌های مهم موسیقی اصیل ایرانی آشنا شوند. جشنواره و جایزه خرم به معنای حقیقی کلمه، نسل امروز را با موسیقی معاصر آشنا می‌کند. همایون خرم و دیگر استادان آهنگسازی که آثارشان به مسابقه گذاشته شده خودشان از معاصران موسیقی محسوب می‌شوند و این نسل نیازمند این بوده و هست که بهتر آنها را بشناسد.»
به گفته‌ی این نوازنده و ناشر، جشنواره «نوای خرم» طی شش سال برگزاری تلاش می‌کند به ضرب و زور عاشقی، نسلی مغفول واقع شده در امر آموزش و تولید و توسعه موسیقی را در جریان اتفاقات مهم بگذارد و به جامعه و همه اقشار و طبقات، برخی مسائل و اشخاص را یادآوری کند.
رضا مهدوی با تاکید بر اینکه جشنواره نوای خرم حرکتی رو به جلوست گفت: «این رویداد تلاش دارد در وهله اول، موسیقی معاصر را به معاصران خودش بشناساند و نسبت به آنها آگاهی دهد و اطلاع‌رسانی کند، علاوه بر اینکه به معرفی چهره‌هایی از نسلی کمتر دیده و شنیده شده، می‌پردازد؛ یعنی آنهایی که فضایی موسیقایی مطلوب برای‌شان فراهم نیست.»
مهدوی با اشاره به اینکه جشنواره «نوای خرم» می‌تواند در مباحث آموزشی تاثیرگذار باشد، ادامه داد: «مربیان هنرستان‌ها، آموزشگاه‌های خصوص و دیگر اماکن آموزشی متوجه این امر باشند که باید بیش از پیش با نونهالان و کودکان و نوجوانان کار کنند و برای سال بعد که وارد آزمونی جدید می‌شوند، دست پر باشند. به همین دلیل این رویه و جشنواره نوای خرم طی یک سال نوعی شور و هیجان ایجاد خواهد کرد که کمتر شاهد آن بوده‌ایم. ما ریشه‌هایی در موسیقی‌مان داریم که از گذشته‌های دور به شکل مقامی وجود داشته‌اند و شکل گرفته‌اند و در دوره قاجار به نظم نظام دستگاهی در‌آمده‌اند. جشنواره نوای خرم باعث می‌شود که یک ریشه مهم در کنار ریشه اصلی رشد و نمو پیدا کند و این مسئله باعث می‌شود که مربیان با دقتی وافر در کنار این مهم، به دیگر ریشه‌ها و اصالت‌های مهم موسیقی مانند ردیف دستگاهی و دیگر مبانی آموزشی بپردازند. زیرا یک موسیقی‌دان حاذق و یک نوازنده خبره که از نسل فعلی در آینده به وجود خواهد آمد، نیازمند این است که تمام موارد و مقولات مهم را به شیوه درست بیاموزد.»
او البته تاکید دارد که تشویق‌ها و جایزه‌هایی چون نوای خرم نباید باعث شوند که نسبت به باقی ریشه‌ها بی اهمیت و بی‌توجه باشیم: «دکتر بردیا صدرنوری با همراهی همکارنشان تلاش و کوشش بسیار کرده‌اند و توانسته‌اند رویدادی باشکوه را طبق برنامه‌ریزی‌های دقیق، با نظم بسیار در شش شب متوالی به سرانجام برسانند،‌آنهم بدون هیچگونه کمک دولتی و خصوصی! همه این‌ها در حالی است که جمعیت انبوهی طی این شش سال از جشنواره استقبال کرده‌اند و آقای صدرنوری و همکارانشان طی برنامه‌ریزی‌های دقیق آنها را میزبانی کرده‌اند؛‌لذا باید به متولیان و برگزارکنندگان دستمریزاد گفت. به نظرم آقای صدرنوری و تیمشان باید به عنوان الگو معرفی شوند، زیرا از این اشخاص همیشه کم داشته‌ایم.»

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۲۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند

به گزارش خبرنگار مهر، سعید جاوید بخت پیش از ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: کهگیلویه و بویراحمد سرانه نخست جنگل در کشور را دارد و ۸۷ درصد مساحت استان در عرصه‌های ملی است.

وی با بیان اینکه دوهزار و ۱۰۰ گونه گیاهی و ۴۵۰ گونه گیاه دارویی در استان رشد می‌کنند، گفت: ریشه کنی و برداشت بی رویه سبب شده که گیاهانی همچون، «بن سرخ»، «بیلهر»، «تره»، «جاشیر» خوراکی، «کرفس» کوهی، «آنغوزه» و «باریجه» در خطر انقراض قرار بگیرند.

جاوید بخت تصریح کرد: جریمه ریشه کنی هر بوته بر اساس قانون یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال است اما همچنان ریشه کنی گیاهان در استان ادامه دارد.

وی افزود: مسدود کردن جاده‌های فرعی منتهی به مراتع، فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌های جمعی و سازماندهی نیروها به سمت مناطق بحرانی که خطر تخریب گیاهان مرتعی دارند از مهمترین اقدامات انجام شده برای جلوگیری از ریشه کنی گیاهان کوهی و در حال انقراض استان است.

مدیرکل منابع طبیعی استان با بیان اینکه در سال گذشته ۶۵ هزار بوته کرفس در منطقه دیمشوک با مشارکت شهروندان طبیعت دوست در عرصه‌های منابع طبیعی کشت شد، گفت: استفاده از ظرفیت مرتع‌داران دارای پروانه به صورت بهینه از منطقه «گُرگو»، «دلی گردو» و «میان تنگان» و همچنین برخورد قانونی لازم برای عبرت آموزی دیگران از اقدامات انجام شده در راستای کاهش بوته کنی هستند.

جاوید بخت تصریح کرد: فرهنگ سازی اساسی و اصولی مرتبط با بقای منابع طبیعی برای آیندگان، آموزش مردم و جوامع محلی درباره زمان و میزان بهره‌برداری از گیاهان مرتعی و اطلاع رسانی عواقب قانونی و میزان جرایم ریشه‌کنی گیاهان مراتع، می‌تواند به کاهش بوته کنی در استان و جلوگیری از انقراض گونه‌های گیاهی کمک کند.

کد خبر 6094110

دیگر خبرها

  • استاد موسیقی شمال خراسان را بهتر بشناسیم
  • نوای موسیقی خراسان خاموش شد
  • خنیانگر آیینی و مردمی موسیقی شمال خراسان درگذشت
  • بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت
  • هنرمند و بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت
  • آقای همایون شجریان، تو را به خدا بیایید و بگویید ما اشتباه کردیم!
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • غذاهای محلی ریشه در آداب‌و رسوم جامعه دارد
  • تغییر نام‌هایی که به دل هواداران نمی‌نشیند/ «ریشه» تغییر نمی‌کند
  • هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند